skip to Main Content

Koopje

Op zowaar de voorpagina van een landelijk dagblad vond ik, als betrokkene bij stichting Hart voor Kinderen, een interessant artikeltje met bovenstaande kop. Dat huisdieren een nieuw baasje vinden via Marktplaats, is bekend. Maar een kind? ‘Ze is heel lief, alleen we hebben te veel kinderen’. Met deze tekst werd een 8-jarig meisje ‘te koop’ aangeboden. Kosten? 1 euro, zelf op te halen in Groningen. Voor ons in Nederland een bizarre advertentie. De politie vond uit dat het om een foute grap ging van twee zusjes van 11 en 12. Eenmaal getraceerd kwamen de zusjes er met een reprimande vanaf.

Wat hebben we het goed in Nederland, bedacht ik mij, denkend aan de kinderslavernij en handel in o.a Afrika en Haïti, waar wij hulp verlenen. Een van de belangrijkste redenen waarom Hart voor Kinderen zich inzet om verlaten en kwetsbare meisjes te helpen aan een betere toekomst.
Een kind hoort een kind te zijn. Punt.

Louis Pool
Voorzitter Stichting Hart voor Kinderen