skip to Main Content

Biografie

Alternative text
Louis Pool (1977) The Challengers

Na het vervullen van de militaire dienstplicht startte Louis Pool zijn loopbaan in 1976 als ambtenaar bij de Gemeente Arnhem op de Afdeling Cultuur, Recreatie, Sport en Jeugdzaken. Hij ontdekte in minder dan een jaar dat hij meer een ondernemer was dan een ambtenaar.

Hij begon in zijn vrije tijd met de Bijbelwinkel Logos in Arnhem. Als pianist en zanger bij The Challengers samen met andere leden van de groep (Paul en Hans Groeneveld) ontstond de gedachte om in samenwerking met Ad Everaars van The Lighters meer gospelmuziek te promoten en ook buitenlandse gospelartiesten naar Nederland te halen. Enkele toerende gasten van die tijd waren Barry McGuire, Second Chapter of Acts, Adrian Snell, Nutshell met Paul Field, Cliff Richard en Andrae Crouch and his Disciples.

Als gevolg daarvan werd Gospel Music International opgericht waar Louis directeur was van 1977 tot 1987. Dit bedrijf beoogde de distributie van grammofoonplaten en muziekcassettes van bekende, veelal buitenlandse, gospelartiesten en het in eigen beheer produceren van grammofoonplaten van artiesten uit eigen land. Een succesvolle productiereeks waren natuurlijk de platen van The Challengers en The Lighters evenals bijvoorbeeld de kinderplaten Liedjes rond de Bijbel.

Op verzoek van het grote gospellabel WORD UK Ltd. werd hij in 1987 in Engeland aangenomen als Overseas Market Development Manager en verantwoordelijk voor de export en ontwikkeling van de Europese markt op het gebied van boeken, beeld- en geluidsdragers.

In die periode verleende hij ook diensten aan Pilgrim Records (UK), Benson (USA) en The Zondervan Publishing House in Grand Rapids. (USA)

Vanaf 1989 verhuisde Louis naar Hilversum en stichtte samen met Paul Groeneveld en Dio van Maaren het bedrijf Media Productions Worldwide. Van 1989 tot 1993 voerden zij onder de naam XL Production Partners een televisie productiebedrijf die programma’s produceerde voor verschillende Omroepzenders waarvan de Evangelische Omroep de belangrijkste was. Bekende Televisie programma’s U-turn (NCRV), Vrouw Zijn (EO), Het Traject, Wit begint – Zwart wint en het bekende interview programma met poppenspeler Aad Peters.

Start uitzending Euro 7 op 09.01.94 v.l.n.r. Louis Pool, Joop Post, Ben Wamelink

In 1993 werd hij betrokken bij de oprichting van de tv-zender Euro 7, Nederlands eerst erkende commerciële omroep die niet vanuit Luxemburg maar via de satelliet Eutelsat 13 werd uitgezonden. De bedoeling was een zender die zendtijd verkocht aan organisaties die voor duurzaamheid en naar sociale en maatschappelijk verantwoordelijkheid streefden. Helaas was de timing van een zender voor groen, duurzaamheid, zingeving en gezondheid te vroeg.

Na het einde van Euro 7 werd Louis gevraagd bij de oprichting van een loyalty-card de Fitcare, Funcare en FamilyCard. Een loyalty programma die consumenten aan faciliteiten verbond en voor klantenbinding zorgde.

Anderhalf jaar later in het jaar 2000 kwam Louis in aanraking met de Amerikaanse predikant Robert Harold Schuller en trad hij aan als vrijwilliger. Enkele maanden later werd hij gevraagd directeur te worden van Stichting Hour of Power Nederland.

Louis Pool en Christiaan (2007)

Hij was eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, productie en regie van het TV programma op RTL5. Eveneens organiseerde hij vele evenementen waaronder het bezoek van Ds. Robert Harold Schuller in de Ahoy te Rotterdam. Daarnaast werd Hour of Power bekend om de jaarlijkse kerstconcerten door het land met groot orkest en bekende zangers als Daniel Rodriguez en Marla Kavanaugh, Jimmie Earl Perry en anderen.

In die jaren ontwikkelde louis zich verder als auteur in het schrijven van editorials, de eindredactie van tientallen boeken en een Nieuwsmagazine alsmede werd hij met Hour of Power uitgever van diverse publicaties.

Zijn editorials, gedichten en fotografie werden verzameld en opgenomen in zijn publicatie ‘Liefde en Leven, met liefde gegeven’ Het boek werd uitgegeven in 2010.

Vanaf 2008 was Louis 10 jaar voorzitter van stichting Hart voor Kinderen. Een stichting die zich inzet voor verlaten en kwetsbare kinderen op diverse plekken in de wereld. Na oktober 2018 vertegenwoordigt hij de stichting als directeur.

Profiel

Louis Pool

Profiel

Fondsenwerver voor NGO’s

Toegevoegde waarde in ondernemingsfuncties op operationeel, financieel- personeelszaken, marketing en verkoop gebied

Executive Producer of TV, Events, Concerts, CD’s and DVD’s

Vrijwilligerswerk 

Voorzitter van Stichting Hart voor Kinderen 2008 tot 2018

Penningmeester/secretaris van G.M.A. – Holland
1982 – 1985

Voorzitter van St. Gouden Schoven
1982 – 1990

Voorzitter van Beleggings- Studie Vereniging ‘Investor’
1987 – 1988

Lid Comité C.A.M.S.E. 1982 – 1985

Penningmeester van de Kon. Chr. Zangers Bond afd. J en G
1979 – 1982 

Contact

lwijkpool@gmail.com

CV Louis Pool